Back to All Events

Tapiolan kamarikuoro: Time

  • Ritarihuone Ritarikatu 1 00170, Helsinki (map)

Tapiolan kamarikuoro esittää Suomen kantaesityksenä tuoreen tilausteoksen Time, jonka on säveltänyt ruotsalainen Jacob Mühlrad. Lisäksi kuullaan Einojuhani Rautavaaran Katedralen, Pekka Kostiaisen Omnia tempus habent ja Toivo Kuulan Meren virsi. Kuoroa johtaa Hannu Norjanen.

Liput Ticketmaster ja tuntia ennen ovelta. Lippujen hinta: 20/10e

Facebook


Jacob Mühlradin (synt. 1991) sävellys Time on neljän kuoron yhteistilaus, jonka Ruotsin radiokuoro kantaesitti Tukholmassa viime marraskuussa. Teoksen tilaajia olivat Ruotsin radiokuoron lisäksi Cappella SF Yhdysvalloista, WDR Rundfunkchor Saksasta ja Tapiolan kamarikuoro. Dagens Nyheterin kriitikko Maina Arvas antoi Ruotsin radiokuoron esitykselle viisi tähteä ja kirjoitti arviossaan 18.11.2018: "Jacob Mühlrads Time är en omvälvande sång för vår tid".

Einojuhani Rautavaaran Katedralen (1983) on hieno täydennys Tapiolan kamarikuoron Rautavaara-ohjelmistoon, johon kuuluvat mm. Vigilia ja Die Erste Elegie. Katedralen on kuorosävellys Edith Södergranin (1892–1923) runoihin. Södergranin runous edustaa suomenruotsalaista varhaista modernismia. Hän on kansainvälisesti tunnetuin ja tutkituin suomalainen runoilija. Rautavaara itse toteaa Södergranin runoista, että niissä noustaan "elämän ja maailman katedraalin harjalle".

Pekka Kostiaisen sävellyksessä Omnia tempus habent (2016) on tekstinä Saarnaajan kirjan "Kaikella on määrähetkensä", jossa todetaan mm.: "Aika on syntyä ja aika kuolla. - - Aika on rakastaa ja aika vihata - -."

Toivo Kuulan Meren virsi (1909-10) on jyhkeän ajaton kuvaus ihmisen osasta:
"Aalto aaltoa seuraa,
meren laulu on lakkaamaton,
kuin on kaikkeuden luomisvoima,
kuin on kuolon ja elämän kulku." (Eino Leino)


Earlier Event: December 9
Joulukonsertti
Later Event: April 16
Kuula: Stabat Mater