Back to All Events

Vuodenajat Espoon Tuomiokirkossa 22.5.2022

Tervetuloa kuuntelemaan Vuodenajat-konserttiamme Espoon Tuomiokirkkoon. Ohjelmassa on muun muassa Francis Poulencin Un soir de Neige, Kaija Saariahon Tag des Jahrs sekä muita vuoden kulkuun liittyviä teoksia. Konsertti on 24.4. Viikin kirkossa pidetyn konsertin uusinta.

Konsertti vie vuodenkierron hilpeisiin, haikeisiin ja kiitollisiin tunnelmiin. Kuoron vieraana on tanssiryhmä Xaris. Kuoroa johtaa Hannu Norjanen. Äänitekniikka Mika Koivusalo.

 Liput 22,50 / 11,50€ voit ostaa jo etukäteen Tiketistä

 Ohjelmassa on

  • E. Grieg: Våren

  • J. Linjama: Kesäillan hauskuus

  • H. Kaski: Kesäyö

  • S. Palmgren: Juhannus

  • J. Mäntyjärvi: Herbsttag

  • F. Poulenc: Un soir de neige

  • K. Saariaho: Tag des Jahrs

  • J. Kokkonen: Laudatio Domini

Vuodenajat-konsertti tutkii ihmisen ja luonnon suhdetta vuodenkierron aikana. Griegin, Linjaman, Kasken, Palmgrenin, Mäntyjärven ja Poulencin teokset liittyvät kukin tiettyyn vuodenaikaan. Saariahon neliosaisessa teoksessa käydään läpi kaikki neljä vuodenaikaa, ja konsertin päättää Kokkosen Laudatio Domini, jossa ylistetään Jumalaa maailmankaikkeudesta, luonnon kiertokulusta ja sen virvoittavasta vaikutuksesta.

Ensimmäinen osa Jatulintarha-konserttisarjaa

Vuodenajat on osa Tapiolan kamarikuoron konserttisarjaa Jatulintarha, jossa kuoromusiikkiin yhdistetään muuta musiikkia ja muita taiteita. Tässä konsertissa mukana on tanssijoita, jotka eläytyvät Joonas Kokkosen Laudatio Dominin riemukkaisiin säveliin. Konsertissa on myös elektroninen ääniraita yhdistettynä kuorolauluun Kaija Saariahon teoksessa.

Konsertti sisältää lisäksi vuoropuheluja musiikin ja runouden välillä. Kaija Saariahon teoksessa Tag des Jahrs (Vuoden päivät) on tekstinä Friedrich Hölderlinin (1770–1843) yllättävän moderneja runoja. Francis Poulenc taas sävelsi teoksensa Un soir de neige (Luminen ilta) toisen maailmasodan loppuvaiheessa ystävänsä Paul Éluardin (1895–1952) runoihin. Tekstit kuvaavat saksalaisten miehitysaikaa ja ranskalaisten vastarintaa. Jaakko Mäntyjärven Herbsttag (Syyspäivä) puolestaan on sävelletty Rainer Maria Rilken (1875–1926) runoon, jossa vuoden kiertokulku vertautuu ihmiselämään.