Tapiolan kamarikuoro juhlii – perustamisesta 40 vuotta

Tapiolan Kamarikuoron 40-vuotisjuhlavuoden monipuolinen konserttiohjelma on nyt julkaistu.

Konserttiohjelma heijastelee kuoron monipuolisuutta: keskiajan, renessanssin ja varhaisbarokin kirkkomusiikkia 26.3., etnisempiä ja uudempia sävyjä 11.5., orkesterisäestyksellisen kuoromusiikin kulmakiven Urkuyö ja Aaria -festivaalin kanssa 31.5 ja 1.6., mennyttä ja nykyistä kulttuuri-Tapiolaa juhlakonsertissa 12.11. sekä perinteisen joulukonsertin 16.12. 

Tapiolan Kamarikuoro on 40 vuotta täyttävä sekakuoro, jonka tavoite on alusta lähtien ollut edistää kuorolaulutaidetta eri tavoin. Taiteellisesti korkeasta tasosta, luotettavuudesta ja monipuolisuudesta ei tingitä. Kuoro on pitänyt omia konsertteja kotimaassa ja ulkomailla, tilannut sävellyksiä, äänittänyt musiikkia, esiintynyt festivaaleilla ja juhlatilaisuuksissa sekä eri orkestereiden kanssa että a cappellana.

Kuoron tilaamia sävellyksiä on tallennettu kuoron Tapiola Originals -levylle. Vuonna 2023 kuoroon kuuluu 25 laulajaa. Kuoroon kuuluu monia pitkän linjan laulunharrastajia, musiliikkioppilaitosten ja -luokkien kasvatteja sekä musiikin ammattilaisia, joille kuoro tarjoaa mielekkäitä haasteita. Kuoroa johtaa professori Hannu Norjanen, joka on ollut kuoron taiteellinen johtaja vuodesta 1998 lähtien.